Rrëmbythje

Njëjës dhe shumës. Njeri i vulgut, i lënë mënjanë dhe i pazhvilluar, zotërues i një inteletki me tipare fort të prapambetura, që përdoret nga të tjerët për arritjen e qëllimeve, apo thjesht tallet e vihet në lojë.

– Po unë jam i ftuar o, kam vëndin tim, e kam me ftesë. Pse, ça më di ti mua o, rrëmbythje tutje!?

Rrush

1) Eufemizëm për organin mashkullor tek të miturit.

-Hiqi durët nga rrushi, se është turp, të keqen tezja!

2) Shprehje afeksioni, shpesh dhe ironie, me konotacione ushqimore dhe erotike njëherësh.
Kur shpreh afeksion, referimi bëhet direkt për frutin, kurse në rastin ironik referenca i shkon direkt organit mashkullor.

-Ku e paske kap kët parfumin rrusho, na e boni mishin kokërr!
-Prap e paske harru PIN-in rrushi?

Rrotë

Sinonim për dikë që e kualifikon si tepër primitiv dhe i prapambetur, mund të shoqerohet edhe me ndonjë mbiemër tjetër, që mund t’i vijë për shtat karakterit të tij ose të saj.

– Niku përfundimisht është rrotë fare. (shiko edhe pallosh)

– Ti je rrotë kari!
– Ajo është një rrotë kurve, që leje mos e fol!