Vili

Shkurtim i fjalës “servili”. Ka kuptim të njëjtë me servil, pra njeri bythëlëpirës dhe të përulur ndaj më të mëdhenjve apo eprorëve me pushtet.
Bëjnë gjithçka duhet për të arritur qëllimet e veta.

– Ai është aq servil, sa nuk kursen as b…

– Me vili-vili ka ecur ai përherë