Dumbo

Përdoret për meshkujt që kanë trup të vogël dhe pak të shëndoshë, gjen përdorim të gjerë dhe tek njerëzit e ngathët.

– Hë mor dumbo, paske dalë ti!
– Luaj bythët, o dumbo!